У селі Мильчиці на Львівщині запрацювала домашня сироварня. Родина Ігор Рева та Соломія Братах покинули життя у Львові та Там пара придбали закинуте приміщення австрійської церковної школи, яке одразу відремонтували. Там же запрацювала сироварня «Гарбузовий рай»
про це розповідає Високий замок.
«Ми прагнули створити щось нове, як у Європі, коли маленькі локальні крафтярні передаються родинним шляхом від батьків до дітей безперервним ланцюжком», — каже дружина Соломія.
Зараз у Мильчицях виготовляють сири з коров’ячого молока — м’які і тверді (витримані), з лісовими ягодами — чорницями та ялівцем (загалом близько 10 видів). А неповторний смак доповнює трояндовий конфітюр із власного саду.
Недавно їхні сири «Говерла» та «Лісова пісня» отримали срібні відзнаки на WorldCheeseAwards (Світовий конкурс сироварів) 2023.
Джерело: Zemliak.com