ʼє
Про це повідомляє PostEat.
«За останні 7-8 років настільки змінились кліматичні умови, що вирощувати виноград без крапельного зрошення стало неможливо. Усі старі виноградники сохнуть. Ми заклали виноградники уже з крапельним зрошенням і займаємось інтенсивним виноградарством – 5290 кущів на одному гектарі. Усі наші саджанці на середньорослих підщепах. Ми регулюємо навантаження на кущ зеленими операціями. Не дарма кажуть, що вино робиться на винограднику», – розповів Володимир Паларієв, власник центру зеленого та етнотуризму «Фрумушика-Нова» на Одещині.
Виноградник господарства розташований на важких суглинках, глинистому чорноземі. Місце дуже вітряне і сонячне.
«Це створює багато викликів, адже виноград – живий організм. Він зазнає різних видів стресу: сонячні опіки або неправильний розподіл вологи. Так званий надземний гідрострес блокує набір води з ґрунту і ягода погано набирає всі необхідні фізично-технологічні параметри», – зауважив виноградар.
Джерело: АgroTer