Запашний, солодкий і ароматний медівник доречний до чаю саме в осінню погоду. Рецептів медівників є багато, але кожен має свій, улюблений. Сьогодні пропонуємо вам медівник з пивом. Спробуйте, чому б і ні? Може, він особливо вам припаде до душі та займе почесне місце на сторінках вашої домашньої кулінарної книги.
Інгредієнти:
200 г меду
250 г цукру
2 яйця
2,5 ст.ложки олії
200 г сметани
1 ч. ложка соди
1 ч. ложка яблучного оцту
0,25 ч. ложки меленого кардамону
0,25 ч. ложки меленого мускатного горіха
0,5 ч. ложки меленої кориці
300 г борошна
1 склянка горіхів (можна замінити на, наприклад, вишню без кісточки)
125 мл темного пива
Спосіб приготування:
Білок відділити від жовтка та збити в круту піну. Жовток розтерти з яйцем, додати розтоплений мед, олію, сметану, прянощі й збити ще раз.
Далі додати соду гашену оцтом перемішати та додати борошно. Ще раз збити міксером. Додати пиво і знову збити. Акуратно вмішати білок. Додати січені горіхи.
Викласти у форму вистелену пергаментом. Перші 30 хв, поки тісто піднялось пекти при 160℃, а далі підняти температуру до 190℃ і пекти ще годину.
Джерело: АgroTer