Швейцарська компанія Nestlé запустила першу виробничу лінію нової фабрики вермішелі в Смолигові (Торчинська селищна громада Луцького р-ну Волинської обл.), що є результатом оголошених 30 місяців тому інвестицій у розмірі CHF40 млн ($50 млн за поточним курсом), оголошених раніше, повідомила пресслужба Interfax-Україна.
Як було зазначено, виробнича потужність першої лінії дозволить компанії виробити 5 тис. тонн вермішелі до кінця 2025 року із запланованим збільшенням обсягів виробництва, а саме з відкриттям додаткових ліній у наступні два роки.
«З відкриттям нової фабрики Nestlé створила на Волині європейський хаб з виробництва харчових продуктів в Україні, поєднавши нову фабрику в Смолигові з уже працюючою в сусідньому Торчині», – наголошується в повідомленні.
Крім того, нове підприємство є експортно-орієнтованим, 75% продукції якого буде постачатися на ринки ЄС під брендом Maggi, що збільшить валютні надходження в Україну. Водночас 75% сировини для виробництва надходить від локальних постачальників в Україні, основними інгредієнтами є пшениця та соняшникова олія.
«Вигідне географічне розташування фабрики на заході України створює для Nestlé ідеальні умови для виробництва в Україні як для місцевого ринку, так і для експорту», – наводяться в релізі слова генерального директора Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі.
Разом з цим наприкінці минулого року Дзанеллі повідомляв, що Nestlé в Україні у 2024 р. збільшила обсяги виробництва на 7-8%, а у 2025 р. очікується збільшення на 10%.
Джерело: АПК-Інформ
