Компанія OLIS здійснила запуск заводу з переробки гречки в Естонії

В Естонії було успішно запущено крупоцех “Оптиматик Г-24” продуктивністю переробки гречки до 24 т/добу від українського виробника обладнання OLIS. Таку новину 4 березня оприлюднила пресслужба OLIS.

Як було зазначено, важливою перевагою даного крупоцеху є можливість виробництва як традиційної пропареної гречаної крупи – ядриці, так і непропареної «зеленої» гречки – без гідротермічної обробки, що відкриває нові можливості для експорту в країни, де зростає попит на продукти здорового харчування.

“Запуск крупоцеху “Оптиматик Г-24” в Естонії — це ще один успішний кейс для українського машинобудування. Ми не просто експортуємо обладнання, а задаємо стандарти в галузі переробки зерна. Наші технології вже зарекомендували себе на міжнародному ринку, і довіра з боку країн ЄС, Північної Америки та Близького Сходу лише підтверджує їхню ефективність. Ми активно розширюємо співпрацю з європейським замовниками, постачаючи сучасні крупозаводи, зерноочисні плоскорешітні сепаратори “Горизонт-К” та ПСО, барабанні зерноочисні сепаратори “ЛУЧ ЗСО”, лабораторне обладнання тощо, і цей проект, реалізацію якого ми почали після підписання у квітні 2024 р. договору, — ще один важливий крок на шляху визнання європейським ринком якості українського обладнання,” – констатував заступник гендиректора з комерційних питань компанії OLIS Володимир Чеглатонєв.

Так, станом на 4 березня проведена перша стадія запуску лінії, яка дозволяє виробляти непропарену (зелену) гречку. Готова продукція вже з’явилась на полицях супермаркетів Євросоюзу. Крім того, найближчим часом планується будівництво котельні, яка буде виробляти пар із гречаного лушпиння, що дасть можливість отримати крупу пропарену – ядрицю.

Джерело: АПК-Інформ

Залишити відповідь