Українські аграрії зібрали майже 29 млн тонн овочів станом на початок листопада. Найбільше картоплі —21,2 млн тонн, а також 7,1 млн тонн капусти, огірків, помідорів, моркви тощо.
Про це повідомили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства.
«Збір картоплі проведено на площі 1 183 тис. га. Лідером з її виробництва є Житомирщина — понад 2 млн тонн та Хмельниччина — 1 млн 980 тис. тонн», — повідомили у міністерстві.
Збір всіх інших овочів проведено на площі 367,6 тис. га, виробництво становить 7,1 млн тонн врожаю, а саме:
- помідори — 1,4 млн тонн
- капуста — 1,3 млн тонн
- цибуля — 877 тис. тонн
- морква — 810 тис. тонн
- буряк — 766 тис. тонн
- огірки — 681 тис. тонн
- інших овочів — 1,3 млн тонн.
Лідером зі збору овочів, окрім картоплі, у загальному підрахунку є аграрії Дніпропетровщини, там виростили 780 тис. тонн врожаю. Проте найбільше помідорів виростили фермери Миколаївщини — 275 тис. тонн. Найрясніша капуста була на Львівщині — 234 тис. тонн, огірки на Київщині — 72,8 тис. тонн.
Баштанні культури зібрано на площі 29,8 тис. га із виробництвом у 283 тис. тонн, зокрема кавунів — 214 тис. тонн, динь — 69 тис. тонн. Лідером зі збору баштанних також є аграрії Дніпропетровщини, вони виростили 64 тис. тонн динь та кавунів.
Джерело: Zemliak.com