У 2024 р Китай збільшив виробництво зернових культур у порівнянні з попереднім роком на 1,6% з 695,41 млн т до рекордних 706,5 млн т, – повідомляє видання «АгроЕксперт».
За даними Національного бюро статистики КНР, у порівнянні з минулим роком виробництво рису збільшилося на 0,5% до 207,5 млн т, пшениці – на 2,6% до 140,1 млн т, кукурудзи – на 2,1% до рекордних для цієї культури 294,92 млн т. Водночас виробництво сої зменшилося на 0,9%до 20,65 млн т.
Нарощування виробництва обумовлене збільшенням площ сівби рису та кукурудзи, а також підвищенням урожайності пшениці, кукурудзи та рису.
Вже 5 років поспіль Китай збільшує площі сівби зернових культур. У 2024 р вони виросли у порівнянні з попереднім роком на 0,3% до 119,34 млн т. Площі під кукурудзою збільшилися на 1,2% до 44,74 млн га, під рисом – вперше за 4 роки виросли на 0,2% до 29 млн га, проте зменшилися площі сівби сої на 1,4% до 10,33 млн га та пшениці – на 0,2% до 23,6 млн га.
Попри збільшення власного виробництва, Китай змушений імпортувати значні обсяги сої та кукурудзи з Бразилії та США. Останніми роками влада КНР диверсифікує поставки агропродукції, нарощує власне виробництво та застосовує комплекс заходів для забезпечення продовольчої безпеки.
Джерело: GrainTrade