Президент України підписав закон про заборону використання пальмової олії в продуктах харчування

Президент України підписав проголосований 4 вересня Верховною Радою закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми», який регулює питання якості та безпечності продуктів харчування та враховує найкращу світову практику щодо регулювання вмісту в продуктах трансжирів.

 

Новий закон передбачає:

  • встановлення граничного вмісту трансжирних кислот у харчових продуктах на рівні 2 г на 100 г загальної кількості всіх жирів, що містяться у продукті;
  • заборону використання пальмової олії в традиційних молочних продуктах;
  • заборону використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
  • заборону використання гідрогенізованої пальмової олії в продуктах харчування (кондитерських виробах: шоколаді, морозиві тощо).

 

Крім того, продукти, що містять пальмову олію, повинні мати чітке та зрозуміле маркування, а оператори ринку, які постачають продукти харчування іншим виробникам, зобов’язані надавати інформацію про вміст у цих продуктах трансжирних кислот.

Джерело: GrainTrade

Залишити відповідь