Для великих огірків здавна використовувати органічне добриво: брали 0,5 літра коров’яку, 7 столових ложок деревної золи, все це брали на 10 літрів води, настоювали та підливали прямо у корені. Дехто замість коров’яку використовує сечовину, пише Zemliak.com.
«Коров’ячий гній використовували давні індуси не через те, що корова для них священна тварина, яку не можна навіть їсти, а тому, що помітили, як гарно він впливає на родючий шар землі», — кажуть дослідники.
Нині ж добре відомо про кількість корисних вітамінів і мінералів у цих, здавалося б відходах.
У такій підживі знаходяться поживні елементи азоту та калію, які просто необхідні всім рослинам, а нині ці мікроелементи спеціально виводяться у лабораторіях.
Під дією мікроорганізмів сечовина, що міститься в коров’яку, переходить у вуглекислий амоній. Завдяки своїм сполукам, всі корисні речовини легко засвоюються рослинами прямо у ґрунті.
Джерело: Zemliak.com