В Україні запущено перший завод з виробництва замороженої здоби

Компанія Bakery Food Investment офіційно запустила в м. Хуст (Закарпатська обл.) перший в Україні завод із виробництва виробів зі здобного тіста, тіста філо, круасанів, донатів та льоду, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію компанії.

Як зазначається, в травні 2025 р. підприємство відкрило першу з п’яти ліній з виробництва здоби, на сьогодні вже працює лінія з виробництва льоду. Як зазначив власник компанії BFI Олег Міщенко, інвестиції в проєкт становлять понад 400 млн грн.

Планова потужність, яку закладено в стратегії до 2027 року, – до 3000 тонн продукції за місяць на всіх лініях виробництва: перша лінія – з виробництва здоби швидкого заморожування, друга – виробництво льоду, третя – вироби з тіста філо, четверта – круасанів, п’ята – донатів.

Разом з цим виробництво націлене на покриття не тільки внутрішнього ринку, а й на експорт. Так, у планах компанії – експортувати до 30% хлібобулочних виробів. Завод повністю автоматизований, цифровізований і зведений із урахуванням мінімізації зовнішніх ризиків.

«Це фабрика майбутнього. Ми будуємо не просто підприємство, а робимо індустріально-соціальний кластер і ставимо виробництво на новий рівень. Нагадаю, що це перший завод в Україні, який виробляє заморожену «здобу», а потужності підприємства орієнтовані в тому числі на імпортозаміщення продукції, яку Україна раніше не виробляла», – зазначив CEO BFI Євгеній Міщенко.

Джерело: АПК-Інформ

Залишити відповідь