Надзвичайно смачний малиновий пиріг з повітряним суфле. Він має шанс стати вашим улюбленим десертом. Спробуйте, ви точно не пошкодуєте.
Інгредієнти
Тісто (на форму 22-24 см):
- 250 г борошна
- 3 жовтки
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. густого йогурту або сметани
- 90 г мʼякого вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
Малиновий соус:
- 350 г малини (свіжої або замороженої)
- 4 ст. л. цукру
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 100 мл води
Суфле:
- 3 білки
- 4-5 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 400 г сметани (кімнатної температури)
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
Інструкція з приготування
Спочатку робимо малиновий соус. Ягоди викладаємо на пательню, ставимо на середній вогонь, додаємо цукор, крохмаль, воду, перемішуємо, доводимо до кипіння та готуємо на маленькому вогні до загущення, постійно помішуючи. Повністю охолоджуємо.
Тим часом готуємо тісто. До жовтків додаємо цукор, мʼяке вершкове масло, йогурт, все гарно вимішуємо вінчиком. Потім додаємо просіяне борошно з розпушувачем та дрібкою солі.
Замішуємо мʼяке еластичне тісто. Відрізаємо 1/4 його частини та кладемо в морозильну камеру на 30 хв.
Основну частину тіста викладаємо у форму, змащену маслом та присипану борошном, формуючи бортики.
Готуємо суфле. Білки збиваємо до стійких піків, спочатку на низьких обертах, потім на високих, поступово додаючи цукор та ванільний цукор. Додаємо сметану та крохмаль, обережно перемішуючи на низьких обертах.
Викладаємо на тісто охолоджену малинову начинку, зверху суфле, акуратно розрівнюємо та посипаємо зверху натертим на крупну терку замороженим тістом.
Випікаємо при 180 градусах 45-50 хв.
Повністю остудити перед подачею, бажано в холодильнику на ніч.
Фото: cookpad.
Смачного!
Читайте також: Торт “Полунична ніжність: – хіт літнього сезону.
Джерело: АgroTer
