На Вінниччині вирощують французькі вівці

Молочна ферма із Жмеринської громади, що на Вінниччині, поповнилася вівцями молочної французької породи Lacon. Про це розповіла фермерка Світлана Щучак.

До війни Світлана Щучак працювала на шахті в Луганській області. Після окупації рідного міста Кришталеве (Красний Луч) вона з родиною переїхала до Жмеринської громади, де почала вирощувати кіз та виготовляти натуральну молочну продукцію.

На фермі виготовляють понад 20 видів сирів та йогуртів, розробили лінійку безлактозної продукції і створили власний бренд — «Тартацькі сири», що вирізняється натуральністю, екологічністю та користю для здоров’я.

 

«Нещодавно наша ферма поповнилася вівцями французької породи Lacon. Вже наступного року плануємо виготовляти сири також із овечого молока — це дуже смачно та корисно», — розповіла власниця ферми.

На фермі також утримують перепілок, яких годують натуральним кормом і сироваткою, завдяки чому їхні яйця надзвичайно смачні й поживні. Тут також можна придбати домашні курячі яйця.

Джерело: АgroTer

Залишити відповідь