Незабаром сезон синіх рук і зубів, тож я пропоную окрім вареників та пирогів приготувати ось таку смакоту – міні-чізкейки з чорницею, пише Юлія Віліч.
Інгредієнти для основи
- 50 г пісочного печива;
- 25 г вершкового масла.
Печиво потрібно подрібнити в дрібну крихту. Додати тепле розтоплене масло та вимішати.
Знадобляться паперові форми для мафінів та форми для кексів (як на наступних моїх фото в каруселі). Викладаємо печиво на дно форм по 1-2 ч.л і пальцями утрамбовуємо. Ховаємо на 30 хв. у морозильну камеру.
Фото: Юлія Віліч.
Інгредієнти для міні-чізів
- 200 г вершкового сиру;
- 70 г чорничного пюре, можна протерте через сито, або ж з ягодами;
- 1 яйце;
- 60 г пудри;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 ст. л крохмалю.
Як приготувати пюре з чорниці – візьміть 70 гр. чорниці і пробийте блендером. Поставте на вогонь. Додайте дві ложки цукру. Як тільки вона почне закіпати, додайте крохмаль розведений у ложці холодної води. Постійно помішуючи проварюємо 1 хв. Даємо повністю охолонути.
Фото: Юлія Віліч.
Далі, інгредієнти кімнатної температури з’єднуємо між собою і перемішуємо вінчиком. Розкладаємо масу по формочках. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 165° на 25-30хв. На дно духовки ставимо деко з гарячою водою. Відкриваємо дверцята духовки і даємо малятам повністю там охолонути. Далі ставимо в холодильник мінімум на 3 години. Готово!
Фото: Юлія Віліч.
Смачного!
Читайте також: Львівський сирник по-новому.
Львівський сирник по-новому
Джерело: АgroTer