Міні-чізкейки з чорницею: простий рецепт

Незабаром сезон синіх рук і зубів, тож я пропоную окрім вареників та пирогів приготувати ось таку смакоту – міні-чізкейки з чорницею, пише Юлія Віліч.

Інгредієнти для основи

  • 50 г пісочного печива;
  • 25 г вершкового масла.

Печиво потрібно подрібнити в дрібну крихту. Додати тепле розтоплене масло та вимішати.

Знадобляться паперові форми для мафінів та форми для кексів (як на наступних моїх фото в каруселі). Викладаємо печиво на дно форм по 1-2 ч.л і пальцями утрамбовуємо. Ховаємо на 30 хв. у морозильну камеру.

Фото: Юлія Віліч.

Інгредієнти для міні-чізів

  • 200 г вершкового сиру;
  • 70 г чорничного пюре, можна протерте через сито, або ж з ягодами;
  • 1 яйце;
  • 60 г пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ст. л крохмалю.

Як приготувати пюре з чорниці – візьміть 70 гр. чорниці і пробийте блендером. Поставте на вогонь. Додайте дві ложки цукру. Як тільки вона почне закіпати, додайте крохмаль розведений у ложці холодної води. Постійно помішуючи проварюємо 1 хв. Даємо повністю охолонути.

Фото: Юлія Віліч.

Далі, інгредієнти кімнатної температури з’єднуємо між собою і перемішуємо вінчиком. Розкладаємо масу по формочках. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 165° на 25-30хв. На дно духовки ставимо деко з гарячою водою. Відкриваємо дверцята духовки і даємо малятам повністю там охолонути. Далі ставимо в холодильник мінімум на 3 години. Готово!

Фото: Юлія Віліч.

Смачного!

Читайте також: Львівський сирник по-новому.

Львівський сирник по-новому

Джерело: АgroTer

Залишити відповідь