Агрофірма “Ольгопіль” завершила сівбу ранніх зернових та готує ґрунт для пізніх культур

Агрофірма “Ольгопіль”, що на Вінниччині, завершила сівбу ранніх ярих зернових та зернобобових культур, повідомила пресслужба компанії 12 березня.

Як зазначалось, у цьому сезоні підприємство під ярі культури відвело обмежені площі, відмовившись при цьому від ярої пшениці. Так, горох засіяли на 344 га, а ярий ячмінь займає 14,5 га.

За словами головного агронома Олександра Палайчука, основна мета сівби ранніх ярих культур – використати запаси вологи в ґрунті, що є особливо важливим для південних регіонів.

“Ми провели посівну в оптимальні строки, щоб рослини могли скористатися весняною вологою для стартового розвитку. Наразі вже розпочали роботи з підготовки ґрунту під кукурудзу та соняшник – культури, які мають стратегічне значення для нашого господарства. Ми традиційно віддаємо перевагу гібридам кукурудзи з низьким ФАО, щоб вони встигли пройти критичні фази розвитку до пікових температур літа”, – зазначає О. Палайчук.

Також в пресслужбі відзначили, що врожайність кукурудзи очікується не менше 10 т/га в разі сприятливих погодних умов.

Джерело: АПК-Інформ

Залишити відповідь