Агрофірма “Ольгопіль”, що на Вінниччині, завершила сівбу ранніх ярих зернових та зернобобових культур, повідомила пресслужба компанії 12 березня.
Як зазначалось, у цьому сезоні підприємство під ярі культури відвело обмежені площі, відмовившись при цьому від ярої пшениці. Так, горох засіяли на 344 га, а ярий ячмінь займає 14,5 га.
За словами головного агронома Олександра Палайчука, основна мета сівби ранніх ярих культур – використати запаси вологи в ґрунті, що є особливо важливим для південних регіонів.
“Ми провели посівну в оптимальні строки, щоб рослини могли скористатися весняною вологою для стартового розвитку. Наразі вже розпочали роботи з підготовки ґрунту під кукурудзу та соняшник – культури, які мають стратегічне значення для нашого господарства. Ми традиційно віддаємо перевагу гібридам кукурудзи з низьким ФАО, щоб вони встигли пройти критичні фази розвитку до пікових температур літа”, – зазначає О. Палайчук.
Також в пресслужбі відзначили, що врожайність кукурудзи очікується не менше 10 т/га в разі сприятливих погодних умов.
Джерело: АПК-Інформ