Цукровий завод компанії Cygnet (Житомирська обл.) завершив сезон-2024, виробивши за його підсумками 32,5 тис. тонн цукру. Про це 27 грудня повідомила пресслужба компанії.
«Виробництво тривало 84 доби, за які ми переробили 235 тис. тонн цукрових буряків. З усього виробленого цукру 98% – 1 категорії. При плановій середньодобовій переробці буряків у 2600 т/добу виробництво мало тривати 90 діб. А так як ми переробляли в середньому 2927 т/добу, тривалість зменшилась на 6 діб», – зазначив начальник відділу цукровиробництва Cygnet Павло Перхайло.
Також він зауважив, що сезон був непростим, що багато в чому було спричинено цьогорічною посухою.
«Велика кількість сухої гички та бур’яну, що надходили на переробку разом із сировиною, ускладнили як подачу буряків з кагатного поля на завод, так і процес отримання соку в дифузній установці. Проте наша команда прийняла виклик та зробила все можливе, аби отримати максимально позитивний результат сезону», – резюмував фахівець.
Джерело: АПК-Інформ