VITAGRO планує інвестувати в розвиток переробки сої

Група компаній VITAGRO планує інвестувати в розвиток переробки олійних культур, і зокрема сої. Про це в інтерв’ю LIGA.net. заявив VITAGRO Сергій Лабазюк, повідомила пресслужба компанії.

Наразі група компаній VITAGRO концентрується на проєктах промислової переробки і буде активно інвестувати у власні м’ясопереробні підприємства. Про це розповів власник VITAGRO Сергій Лабазюк в інтерв’ю виданню LIGA.net.

Він зазначив, що компанія має плани і щодо інших індустріальних парків, у тому числі і з залученням стратегічних інвесторів.

«Нам потрібні ще майданчики для розвитку переробки. Є проєкт заводу з переробки сої, який ми готуємо – до 350-400 тис. тонн продукції за рік. Майже весь обсяг орієнтований на експорт. Його вартість може коливатись від $60 до $100 млн. Для цього потрібні стратегічні, міжнародні інвестори, і умови індустріального парку для них прозорі та зрозумілі», – сказав С. Лабазюк.

Також він зазначив про плани інвестицій у новий індустріальний парк Future Industry Hub, який стане потужним хабом м’ясопереробної галузі. На площі 10 га інвестори створять підприємства з переробки свинини та курятини. Також тут буде розміщено комплекс з виробництва м’ясних напівфабрикатів, ковбас та консервів і холодильний цех для зберігання м’яса.

За словами С. Лабазюка, інвестиції в нове виробництво становитимуть близько 1,5 млрд грн. У фокусі майбутнього індустріального парку – експорт продукції, а пріоритетними стануть ринки Близького Сходу та Азії.

Джерело: АПК-Інформ

Залишити відповідь