Молода сім’я Назар та Оля Палагнюк із селища Товсте на Тернопільщині два роки тому створили сімейну органічну ферму Ecobatat. Вони вирощують батат різних сортів та розсаду з нього. За освітою Оля еколог, тому як ніхто знає про вплив сучасного сільського господарства на ґрунти і здоров’я людей. Тому вони вирішили не використовувати жодної хімії у своїй справі та дотримуватися виключно принципів органічного землеробства.
Про це ідеться на офіційній сторінці фермерів у Фейсбук.
Молоді фермери створили власний органічний бізнес на бататі. Продають врожай через інтернет та розповідають в соц мережах про досвід вирощування.
Фото з відкритих джерел.
Також подружжя не тільки вирощує бабат, а й створила власний асортимент страв з нього: панкейки, млинці, мафіни, торти, різні варіанти обжарювання, батат фрі, начинка до пиріжків, котлети, брауні, млинці, печиво, пудинги та багато іншого.
«Найголовнішою ознакою того, коли треба садити батат є температура ґрунту, вона має бути не менше ніж 16 градусів і вдень і вночі. Зазвичай це кінець травня-початок червня», — діляться фермери.
За словами господині Олі, ще одним важливим моментом є відсутність загрози зворотних заморозків. Навіть найменший холод це стрес для батату і він може і не загинути, але вже не дати врожаю або дати мінімум.
«Ми починаємо висаджувати батат в останніх числах травня і до середини червня», — додає Оля.
Каже, терміни висаджування розсади залежать від умов регіону. Переглянути
Джерело: АgroTer