В Опішні на Полтавщині пройшов «Фестиваль борщик у глиняному горщику – 2025». Подія зібрала господинь, кулінарів і шанувальників української кухні. Також у селищі відкрили музей-садибу гончаря Василя Омеляненка, приурочений до 100-річчя з дня його народження.
Фестиваль борщу
За повідомленням у групі «Неймовірні села України», під час свята просто неба готували понад сто видів борщу.
Господині пригощали як класичним полтавським, так і авторськими стравами. Серед них – борщ зі щукою, грушами та навіть грибами шиїтаке.







Фотографії: Slow Food Kyiv.
Нова музейна локація
Водночас в Опішні відбулося відкриття музею-садиби Василя Омеляненка – видатного українського гончаря. Подію приурочили до його 100-річчя.
У Національному музеї-заповіднику українського гончарства зазначають, що новий музейний об’єкт став «перлиною у структурі закладу».




Фото з відкриття представила Опішнянська ТГ.
Джерело: АgroTer
