Виробники чипсів планують переробляти фіолету картоплю

Науковці інституту картоплярства НААН випробовують сорт Солоха на придатність до переробки, зокрема на чипси.

Про це повідомили у пресслужбі Інституту картоплярства. 

«Наш сорт Солоха вже пройшов технологічні випробування, і компанія «Чипси Люкс» зацікавилася ним, щоб через два роки почати виробляти фіолетові чипси», — кажуть в інституті.

Сорт картоплі «Солоха»  перший український сорт з фіолетовим кольором шкірки і інтенсивно-синім (фіолетовим) кольором м’якоті. Цей сорт стійкий до багатьох захворювань картоплі, врожайність такого сорту 30 — 35 т/га.

Джерело: Zemliak.com

Залишити відповідь