Інгредієнти:
200 г пюре гарбуза
120 г цукру
150 мл йогурту (я використовую сметану хорошої якості чи жирні вершки)
2 яйця
100 мл олії
250 г борошна
12 г розпушувача
1 п. ванільного цукру
дрібка солі
цедра апельсина та лимона
шоколадні дропси для посипки
Спосіб приготування:
Гарбуз почистити, порізати невеличкими шматочками, присипати цукром та ванільним цукром, запекти у духовці у фользі до готовності. Перебити блендером.
Яйця збити з цукром та ванільним цукром, додати йогурт (сметану чи вершки), перемішати, додати гарбуз, цедру та олію, перемішати, додати борошно з розпушувачем, перемішати.
Духовку нагріти до 175 градусів, викласти тісто у формочки, присипати зверху шоколадними дропсами і випікати +-20 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку. Виходить приблизно 15 кексиків з гарбузом.
Рецепт смачного домашнього зефіру
Джерело: АgroTer