Цей пиріг ідеально готувати в серпні. Його рецепт придумав понад 30 років кулінарний оглядач “Нью-Йорк Таймс” Маріан Буррос. Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Рецепт востаннє надрукували у 1989 році, щоби протистояти обуренню читачів.
Інгредієнти:
Цукор – 150 г
Масло вершкове – 120 г
Борошно – 150 г
Яйце куряче – 2 шт.
Розпушувач тіста – 1 ч. л
Сіль – щіпка
Сливи – 12 шт.
Кориця – 1 ч. л
Спосіб приготування:
Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. По одному вибивати яйця, продовжувати збивати. Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідності.
Перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста. Вимішати 2 ст. л цукру та 1 ч. л кориці.
Посипати зверху по сливах.
Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до підрум’янення.
Подавати теплим з кулькою ванільного морозива.
Джерело: АgroTer