Яким би гарним не був урожай квасолі, звести його нанівець можуть жучки. Вони полюбляють заводитись у бобових одразу ж після збирання.
Про це пише Gazeta.ua.
1. Зберігати квасолю в морозильній камері. Це найкращий метод. Заморожувати можна не лише суху, а й молоду квасолю.
2. Зберігання у скляній банці. Щоб у квасолі не завелися жучки, які можуть пошкодити весь урожай і ще й перебратися до інших продуктів, банку потрібно обов’язково щільно закрити кришкою. Можна покласти всередину головку часнику, яку потрібно розділити на окремі зубчики. Він не вплине на смак квасолі, зате чудово відлякає шкідників.
3. Засипати квасолю у пластикову пляшку. Але в такий спосіб можна зберігати лише ідеально висушену квасолю. На дно пляшки теж слід покласти головку часнику й один лавровий листок. Важливо, щоб квасоля не була вологою, інакше вона швидко запліснявіє.
4. На горищі або в підвалі. Якщо вибрали такий спосіб зберігання квасолі, краще залишити її на стеблах. Щоб гризуни не захотіли поласувати врожаєм, стебла квасолі потрібно перекласти висушеним кропом. Його запах відлякає будь-яких шкідників.
5. Щоб не заводилися жучки, квасолю можна прогріти в духовці. Висока температура допоможе позбутися шкідників ще на стадії личинок. Потім остудити, пересипати до банок або лотків, і поставити до холодильника або на поличку в шафі.
Польські овочі можуть з прилавків українських магазинів
Джерело: АgroTer