Реберця зі сливовим соусом просто тануть у роті

Такі запечені у духовці реберця просто тануть в роті. Вони дуже ніжні, соковиті і гостренькі. Смакота! Секрет – у температурі випікання.

Інгредієнти:

1 кг ребер

олія

по 1,5 ч. ложці спеції (паприка, червоний перець, часниковий порошок, цукор, сіль)

Соус до м’яса:

30 мл лимонного соку

15 мл  соєвого соусу

75 г сливового варення

15 г імбиру

Спосіб приготування:

Свинні ребра помити, почистити від зайвих плівок, порізати порційно по 1-2 кісточці. Гарно змастити олією. Спеції змішайте до однорідності. Обваляйте добре ребра в цій суміші з усіх боків і замаринуйте (я маринувала ніч). Далі викладіть в глибше деко на фольгу. Зверху прикрийте фольгою і запікайте 2 год при 160 градусах.

Тим часом приготуйте соус. У сливове варення додайте лимонний сік, тертий імбир і соєвий соус, гарно вимішайте, краще зблендеруйте. Витягніть ребра, зніміть верхню фольгу, змастіть їх соусом і в духовку ще на 15 хв при 180 градусах. Завдяки низькій температурі і довгому приготуванню ребра не втрачають сік і виходять ніжними та м‘якими. Щоб досягти взагалі ідеального результату, радять готувати ребра 3-4 год при температурі 120 градусів.

Порада: якщо у вас немає сливового варення, можна кілька слив стушкувати з додаванням цукру, а потім змолоти блендером до однорідності.

Кілька ідей для здорового сніданку

Джерело: АgroTer

Залишити відповідь